De toekomst van sport, media entertainment

Sport, media en entertainment zijn goed voor 5,8 procent van de werkgelegenheid en dragen ongeveer 4,7 procent aan het bruto binnenlands product (bbp). Het bbp is de totale toegevoegde waarde van alle in een land geproduceerde finale goederen en diensten. In sport, media en entertainment bestaat uit 400 tot 500 duizend banen. Het heeft een toegevoegde waarde van zo’n 27 miljard Euro. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sport

In 2015 waren er 130 duizend personen werkzaam in de sporteconomie. Dit was in 2006 ook zo. Uitgedrukt in arbeidsjaren (voltijdsequivalenten) was dit in 2015 goed voor 90 duizend voltijdsequivalenten (100 duizend in 2006). Het aandeel van de sporteconomie in de totale werkgelegenheid is hiermee teruggelopen van 1,4 procent in de jaren 2006 tot en met 2010 tot 1,3 procent in de jaren 2012 en 2015. 

Het aandeel van sport in het bbp was en is 1,0 procent. Het aandeel van sport in de consumptieve bestedingen van huishoudens schommelt rond de 2,9 procent. Het aandeel van sport in het totaal aan in Nederland geproduceerde goederen en diensten schommelt rond de 0,9 procent.

Media en Entertainment

Het economische belang van media en entertainment (lees: de creatieve en culturele sector, inclusief media en entertainment) is vaak groter dan wordt gedacht. Met een toegevoegde waarde van 25,5 miljard euro (3,7 procent) aan het bbp is deze sector iets kleiner dan de bouwnijverheid maar tweemaal zo groot als de landbouw. De creatieve en culturele sector is bovendien goed voor zo’n 320 duizend banen, dus 4,5 procent van de totale werkgelegenheid.

Live On Stage

Het sociaal economische belang van sport, media en entertainment is duidelijk. Folkert Tempelman, Denis Doeland en Igor Beuker startten daarom Live On Stage. De missie? Een onafhankelijke en eerlijk platform. Kennis delen. Bedrijven en ondernemers helpen in deze bizarre tijd. Met iconen en experts als gast. Geen propoganda of censuur. Vlijmscherp, met humor maar wel met een respectvolle tone of voice.

Alles komt uit eigen zak: format, redactie, content, studio, onderzoek, site, etc. Mediapartners en sponsors zijn welkom maar de kijker staat centraal. De belofte van Tempelman, Doeland en Beuker? Wie kijkt maakt progressie!

Host en Experts

Tempelman, Doeland en Beuker praten je bij. Voetbal, Formule 1 en eSports zijn zomaar een greep uit de sport die voorbij komen. Televisie, radio en digitaal komen uitgebreid aanbod als media. DJ’s, artiesten, concerten, festivals, maar ook kunstinstellingen en theaters worden besproken.

Elke episode wordt een thema uitgelicht. Er wordt niet alleen besproken hoe de industrieën tijdens de coronacrisis verder moeten, ook zullen Tempelman, Doeland en Beuker kritisch kijken naar deze industrieën hoe überhaupt verder te gaan als industrie en geven de nodige tips en inzichten.

Denis Doeland

Business & Industry Hacker

Folkert Tempelman

Media Producer, Ondernemer & Presentator

Igor Beuker

Global Speaker & Social Entrepreneur

Live On Stage vanaf jouw eigen podium.

Jouw bezoekers ontmoeten de host en experts en beleven de talkshow.

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...