Evenementen pas in 2023 terug op niveau

Over het belang van data en informatie is veel gezegd in de verschillende episodes van Live On Stage. Vooruitzien is regeren. Folkert, Igor en Denis deden dat tijdens de vierde aflevering van 22 juni 2020. De verwachting? De evenementen-sector zal pas 2023 terug op het oude niveau van voor de coronaperiode zijn.

Kijk hier naar aflevering 4

Ruim 7 miljard euro

Nederlands poppodia zijn goed voor een omzet van 162 miljoen euro. Jaarlijks worden er ongeveer 20 miljoen tickets gekocht voor ongeveer 1.115 festivals. Publieksevenementen vertegenwoordigen een omzet van 2,2 miljard euro. Maar door de coronacrisis verdampt ongeveer de helft daarvan. Daardoor staan er zo’n 15.000 banen op de tocht voor dit deel van de entertainment-sector.

De impact van business events op de wereldwijde economie is zo’n een biljoen dollar, berekende Denis Doeland al in de voorgaande aflevering. Ook in Nederland gaat er meer dan vijf miljard om bij b2b-events, waarbij er zo’n 33.000 banen op het spel staan. Een derde van de tech-events ging online verder, maar 70 procent dus niet. Kijk naar de derde aflevering voor de kijk van Folkert, Igor en Denis op business events.

De totale evenementen-sector is goed voor ruim 7 miljard euro en bijna 50.000 banen.

Meer videos

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...