Eline Deijs, Denise Kielholtz, Dionne Schulf en Elise Gruppen over de coronacrisis

In onze talkshow Live On Stage bespreken we de toekomst van de sport-, media- en entertainment-sector. In dit artikel ontdek je de visie van marketing-directeur van de RAI Eline Deijs, kickboxer Denise Kielholtz, Friends of Brands-CEO Dionne Schulf en Chickslovefood mede-oprichster Elise Gruppen over de coronacrisis.

RAI Amsterdam versnelt

Een van de bedrijven die de dupe is van de corona-crisis, is de Amsterdamse RAI. De director marketing en digital van de RAI Amsterdam, Eline Deijs, durft een uitspraak te doen over de toekomst van events in de Amsterdamse locatie.

Deijs: “Ik geloof erin dat we elkaar fysiek willen blijven ontmoeten. Maar het digitale aspect is hierbij gekomen, zoals digitale meetings en webinars. Hierdoor versnelt onze digitale transformatie. We richten een studio in, zodat we onze eigen titels op dit vlak kunnen faciliteren. Ik denk namelijk niet dat de event-sector volgend jaar zal groeien.”

Trainen voor de toekomst

Denise Kielholtz, professioneel kickboxer, denkt dat haar wedstrijden nog een poos zonder publiek zullen zijn. “We moeten creatief zijn en focus houden. Trainen, creatief zijn en de juiste mindset houden: dat is onze uitdaging voor de komende tijd.”

Daar komt veel doorzettingsvermogen bij kijken, als je het mij vraagt. Ons doel is om de beste te zijn, met of zonder publiek. Toch hoop ik dat we snel weer het beste van onszelf mogen laten zien aan het publiek.” Aldus Kielholtz.

Rooskleurige toekomst

Dionne Schulf, ceo van Friends of the Brands: “Veel collega’s zijn bezig geweest met de digitalisering van hun product. Het event-product werd geconformeerd naar de doelstellingen voor online en zo werden de eerste covid-proof events georganiseerd. Tegelijkertijd zie je dat consumenten veel online media consumeren: er is drie keer meer online content geconsumeerd de laatste maanden. Het echte, fysieke contact missen ze toch.”

De event-business zal dan ook terugkeren naar het punt van voor covid, verwacht Schulf. “Wie een goede mix maakt van het optimaliseren van de digitale wereld en de traditionele wereld – zoals wij al tien jaar doen – gaan een rooskleurige toekomst tegemoet. Die gaan goede formats lanceren, de cusomter journey optimaliseren door middel van content en komen als winnaar uit de bus.”

Chickslovefood pakt door

Elise Gruppen, medeoprichter van Chickslovefood, stelt dat ze samen met medeoprichter Nina de Bruijn investeert in eigen verdienmodellen en de fan-base. “Je kan niet meer afhankelijk zijn van partnerships, maar moet een eigen platform hebben. Zo kan je je eigen Digitale Vermogen waarborgen en je eigen verdienmodellen draaiende houden.”

Zo schakelde de boekverkoop van Chickslovefood van fysiek naar online. “Wij waren in staat om daarop in te spelen. Ook het maken van actuele content zet ons op voorsprong. Op het moment dat je dat niet kan, of niet zelfstandig kan opereren, dan heb je een lastige toekomst. Als je dat wel op orde hebt, ligt er een mooie toekomst in het verschiet. We hebben meer bezoekers dan ooit en het boek verkoopt ook heel goed. Corona was in dat opzicht een periode waarin we veel hebben gepresteerd.”

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...