Denis Doeland expert bij Live On Stage

Denis Doeland

Denis helpt organisaties en industrieën met het laten groeien van het digitaal vermogen (of digitale vermogen). Hij werkte vanaf 1993 bijna 18 jaar bij ID&T en was onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van de digitale strategie, de muziekmaatschappij en muziekuitgeverij. Sinds 2011 is hij adviseur bij organisaties actief in sport, media en entertainment op het gebied van intellectueel eigendom en digitale strategie. Naast adviseur is hij gastdocent voor verschillende Hogescholen en Universiteiten.

Denis schreef samen met Ger Hofstee het boek ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu – De digitale verandering’. In 2015 publiceerde hij zijn eigen boek ‘EDM en de Digitale Wereld – Waarom dj’s en festivals moeten veranderen’. Zijn laatste boek verscheen in 2018 getiteld Digitaal Vermogen – De kracht, macht en potentie van elke organisatie.

Visie

Doeland zijn visie is de volgende: een entertainment- of mediabedrijf heeft bestaansrecht door de content die het produceert en de fans die het daardoor aan zich weet te binden. In 2008 ontwierp hij de eerste (digitale) visie voor de entertainmentindustrie.

 

“Als dj, evenement of festival ben je een netwerk. Content is daarbij de drijvende kracht, omdat het je in staat stelt verbinding te maken met fans en klanten. Data is de toegevoegde, sturende factor en economische waarde voor het bedrijf.”

 

Digitaal vermogen

Denis helpt organisaties en industrieën met het laten groeien van het digitaal vermogen (of digitale vermogen). Dit zijn de rechten en niet-fysieke middelen bestaande uit digitale verbindingen en contextuele data, die een onderneming competitief voordeel in de markt geeft, welke een financiële waarde vertegenwoordigt doordat het huidige en toekomstige kasstromen optimaliseert en versnelt.

Digitaal Vermogen is toepasbaar in allerlei branches: Balr., Kakhiel,  Rumag, Hardwell, Armin Van Buuren, Dj Sam Feldt, Spinnin’ Records, ID&T, New York Times, NPO,  Talpa, Voetbal International, Touzani, KLM, NRC, Neymar, Top Notch en Paradiso zijn enkele voorbeelden waar het gedachtengoed op losgelaten is.

“Om aan de slag te kunnen met de digitale verandering is het van belang om te beseffen dat deze verandering uit drie fundamentele kernelementen bestaat. Kracht, macht en potentie. Die aspecten kun je meetbaar maken in elke organisatie en industrie!”

 

De nieuwe eenvoud

Doeland zijn doel: zorgen voor de juiste contextuele inzichten, helpen met het uitzetten van de juiste digitale koers en het laten groeien van organisaties en industrieën in het digitale landschap aan de hand van drie fundamentele kernelementen.

 

  • Kracht: het kwantificeerbare deel van het eigen ecosysteem over tijd. Oftewel hoe presteert jouw organisatie binnen het digitale speelveld met de concurrentie.
  • Macht: de kunde van de organisatie om de doelen en doelstellingen die binnen het digitale speelveld gelden te realiseren.
  • Potentie: het in resultaat (en financieel) uitdrukken van het digitale bezit van een onderneming. 

 

Bij de verandering zijn er twee uitgangspunten: het reduceren van de complexiteit en het realiseren van ‘de nieuwe eenvoud’.

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...