De pivot van live sprekers

Igor Beuker, Denis Doeland en Folkert Tempelman hebben zes afleveringen gemaakt van Live On Stage. Tijdens deze talkshow bespraken ze de toekomst van de live industrie; sport-, media- en entertainment-bedrijven hebben immers te kampen met de gevolgen van de corona-crisis. Live On Stage is in feite een pivot van live sprekers. Dit kan je leren van hun verandering van strategie.

Roep om testivals

Tenzij je de afgelopen maanden onder een steen hebt geleefd, is het je niet ontgaan: het corona-virus dwong de regering tot een intelligente lock-down. Hierdoor is het aantal besmettingen beperkt gebleven. De impact op de economie en samenleving waren echter immens. Door de corona-maatregelen en anderhalve-meter-regels, was het zo goed als onmogelijk om events te organiseren. Of, althans, deze waren zelden lucratief.

Merk op: deze regels werden niet altijd trouw nagevolgd. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijk van minister Ferd Grapperhaus. Ook waren er protesten in onder meer Groningen, Rotterdam en Amsterdam om aandacht te vragen voor Black Lives Matter. Uit de verslaggeving blijkt dat er na die protesten niet meer covid-besmettingen zijn gemeld. De roep op testivalswerd dan ook steeds sterker. Testivals zijn events of festivals die ruimte bieden voor experiment, zodat er onderbouwd beleid vormgegeven kan worden.

Never waste a good crisis

Never waste a good crisis, zei Churchill ooit. Doordat het onmogelijk werd om elkaar fysiek te zien, groeiden digitale kanalen als nooit tevoren. Bedrijven als Zoom zagen hun marktwaarde exploderen, apps als Houseparty werden immens populair (tot privacy-schandalen het bedrijf parten speelde) en het aantal livestreams van dj’s was niet meer op een dozijn handen te tellen.

Voor Igor, Folkert en mij betekende de uitbraak van de coronacrisis: een einde aan onze fysieke events, waar we als spreker (Igor en ik) of host (Folkert) met het publiek contact hadden. Tegelijkertijd stond ‘onze’ sector in de fik. We hebben dan ook geen moment getwijfeld: het was nodig om een wekelijkse, online talkshow te lanceren. Hierin bespreken we de toekomst van de live-sector, waarbij de stakeholders elkaar niet meer tegenkomt, maar wel dezelfde uitdagingen ervaart.

Verslag van de kansen

Live On Stage is opgezet als manier om verslag te doen van de kansen, uitdagingen en ontwikkelingen in live-sector. Als een oplossing, om toch contact te houden en relaties op te bouwen en verbreden. Nu we een eerste seizoen hebben gedraaid, zien we nog meer mogelijkheden voor een vervolg.

Waarom zou Live On Stage niet te gast zijn bij bedrijven die in contact willen komen met de organisaties in de live-industrie? Door ons netwerk in te zetten, wordt het voor organisaties mogelijk om commerciële doelstellingen te realiseren. We hebben bewezen relevante content met top-gasten te kunnen realiseren.

Wil je samenwerken met Live on Stage? Check hier de mogelijkheden …

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...