Dankzij passie en purpose naar een paycheck

Door het coronavirus is het organiseren van offline events een flinke uitdaging geworden. Wat is het nieuwe verdienmodel voor de entertainment-sector? In de eerste aflevering van Live On Stage bespreken Igor Beuker, Sam Feldt, Folkert Tempelman en ik de toekomst van de entertainment-sector. De stelling: passie en purpose zijn leidend in het ontdekken van de nieuwe paycheck.

Digitale events

Als entertainmentsector zijn we snel overgestapt naar online events, zoals livestreams. Uit data blijkt dat er veel streams waren, maar dat het aantal views per stream erg wisselend was. Spelers in de entertainmentsector zijn verdeeld over de mogelijkheden van digitale events. Louis Hamilton mist de toeschouwers bij racewedstrijden. Voetballers zeggen dat wedstrijden zonder publiek zelfs aanvoelen als oefenwedstrijden.

Igor Beuker en ik zijn sprekers op het gebied van marketing en innovatie. We zouden de overstap kunnen maken naar digitale talks, maar missen daarin de interactie met ons publiek. Leidend daarin is onze purpose: om een verbinding te maken met publiek, een passie waarin het overdragen van kennis en het inspireren van geïnteresseerden centraal staat. Purpose, met andere woorden, is leidend.

Handelen uit passie

Beuker maakt een vergelijking met KLM. Als het de passie van KLM is om mensen te vervoeren, dan zou de luchtvaartmaatschappij ervoor kunnen kiezen om de vleugels van zijn vliegtuigen te hakken en een busmaatschappij te worden. Voor je met het vernieuwen van de business aan de gang gaat, is het zaak om vanuit passie te handelen.

Een van de dj’s die we interviewden tijdens Live On Stage, is Sam Feldt. De dj zet op een slimme manier in op het versterken van een digitale relatie door middel van FangageHij vertelt in het interview bij Live On Stage dat het nog zoeken is naar een nieuw verdienmodel voor de entertainmentsector. “Nu zet ik in op het onderhouden van de relatie met mijn fans. Dat doe ik door relevant te zijn en blijven, door content te delen.”

Wat ik interessant vind, is dat voor Feldt de fan-relatie het belangrijkste is. Dat is een hoger doel, en een spannend proces om te ontdekken hoe dat vorm krijgt: minder liveshows en misschien meer digitaal? De kern van dj-zijn is het maken van muziek. Dat komt nu op de eerste plek te staan. Door muziek te maken en te publiceren, onderhoud je een verbinding met je fans en heb je meer optredens. Geld verdienen is prachtig, maar het is de passie van een dj om muziek te maken. Daaruit volgt de paycheck: de inkomsten door streams en optredens.

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...