Business events, public speaking en pivots

In de derde aflevering van Live On Stage bespreken Igor Beuker en Denis Doeland onder leiding van Folkert Tempelman de toekomst van Sport, Media & Entertainment. In deze aflevering: de toekomst van Business Events, Beurzen & Public Speaking. Hoe kan de event-sector pivotten of succesvol resetten?

Impact 1 biljoen dollar

“Business events vinden ook vaak intern plaats. Er zitten nu een miljard mensen thuis door Covid-19. Die mensen moeten opgeleid, gemotiveerd en geïnspireerd worden, die zitten te springen om een event met een afsluitende Q&A. Er zit een stevige groei in die digitale events. Web Summit is groots en bekend, maar de tien interne events van Coca-Cola staan nergens aangekondigd”, aldus Beuker. Hij hoopt dat dit een doorbraak zal zijn voor digitale, internationale events.

De impact van business events op de wereldwijde economie is zo’n een biljoen dollar, berekende ik. Ook in Nederland gaat er meer dan vijf miljard om bij b2b-events, waarbij er zo’n 33.000 banen op het spel staan. Een derde van de tech-events ging online verder, maar 70 procent dus niet. De eerste anderhalve-meter-events hebben al plaatsgevonden. Er worden succesvolle pivots en resets gemaakt. Laten we daar inspiratie uit putten.

Humerto Tan

Humberto Tan, die geïnterviewd wordt in deze aflevering van Live On Stage, vertelt dat hij verwacht dat er meer afspraken digitaal zullen plaatsvinden. “Voor een lezing van een half uur ga je niet meer naar Amerika, maar dat doe je online. Cisco verwachtte acht jaar geleden al dat we meer online zouden gaan vergaderen. Door deze tijd zijn we daar meer aan gewend. Face to face blijft het belangrijkste, maar digitaal is een toevoeging en zal absoluut blijven.”

Ik vertel dat we over pivotten hebben als sector, het zoeken naar andere tactieken. “De band Di-rect gaf een online concert en verkocht tienduizend tickets. De eerste stappen worden gezet en hebben succes. We gaan bezoekers veel meer betrekken bij events. De interactie, doe- en maak-events met allerlei apps, dat zal de toekomst worden. En daarvoor is het nodig om niet meer lineair te denken. Ook is het nodig om een authentiek doel te hebben.”

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...