Dj’s zitten thuis! Brengen testivals de ommekeer?

Door de corona-maatregelen gaat ADE 2020 dit jaar niet door zoals we het kennen. Bij Live On Stage proberen we de sport-, live- en entertainmentindustrie een hart onder de riem te steken. We hebben twee nieuwe afleveringen gemaakt met interviews, waarin we stilstaan bij de dancefestivals en hun perspectief en toekomst. Brengen testivals de ommekeer? We spraken met Pieter Lubberts en Eric Keijer.

In gesprek met Pieter Lubberts

De coronaperiode is een fiasco voor de event-, horeca- en reisindustrie. Tientallen miljarden gingen reeds in rook op. Deze tweede lockdown maakt socio-economisch zoveel kapot, dat het de vraag is of veel bedrijven in de live-industrie overleven. Nu de schade in de event-industrie niet meer onder het tapijt past, zijn er testivals beloofd. In deze editie van Live On Stage TV gaat Denis Doeland in gesprek met Pieter Lubberts van Fieldlab evenementen.

Lubberts vertelt in deze aflevering over zijn initiatief om testival mogelijk te maken. “We werken met Fieldlab aan een onderzoeksplan om te ontdekken hoe we op een verantwoorde en veilige manier evenementen mogelijk kunnen maken, waarbij we een optimale set aan maatregelen samenstellen. Zo kunnen we mogelijk meer capaciteit toelaten bij events dan nu het geval is. Dit plan hebben we gepresenteerd aan vier ministeries en is nu ingediend bij het RIVM, op verzoek van het ministerie van VWS. Hierna volgt er een kabinetsbesluit, want we moeten buiten de wet een vrijstelling krijgen.” Benieuwd geworden naar zijn plan? Kijk en luister hieronder naar het hele interview.

In gesprek met Eric Keijer

Een ander gesprek dat Denis voerde, was met Eric Keijer van Team Event Makers. Hij deelt zijn visie op nieuwe initiatieven en ontwikkelingen tijdens deze corona-periode. Keijer was vanaf het begin betrokken bij ID&T en met Team Event Makers verbindt hij tegenwoordig evenementen met personeel.

Keijer vertelt dat de evenementen-tak bij uitstek gespecialiseerd is in het leveren van maatwerk. “We bouwen voetbalstadions tot discotheken en weilanden tot festivalterreinen. Het is vreemd dat de overheid ons niet betrokken heeft bij een oplossing voor deze situatie. We denken graag mee en er ontstaat gelukkig steeds meer een platform voor de event-industrie. Toch had er veel meer met onze know-how gedaan kunnen worden.” Ben je benieuwd naar de visie van Keijer – en welke rol hij bijvoorbeeld weggelegd ziet voor technologie? Check hier het hele interview.

Word member en reserveer jouw stoel voor altijd!En ontvang gratis ebooks, data updates en inzichten

Schrijf je nu in en ben verzekerd van een plek tijdens de wekelijkse uitzending van Live on Stage!

Word nu Live On Stage member!Schrijf je in en ontvang direct gratis ebooks en meer ...

Als nieuw lid van Live On Stage ontvang je direct de drie uitgaven Digitaal Vermogen, EDM en de Digitale Wereld, en vanAnaloognaarDigitaal.nu van Denis Doeland als eBook. Elke twee weken zullen we data-inzichten delen, papers en andere interessante zaken met jou delen ...